Soorten materiaal

Voor het vervaardigen van onze juwelen werken we met verschillende materialen, hier een overzicht:

Treasure shell silver

Sterling Zilver

Sterling zilver: Sterling zilver is een legering bestaande uit 92,5 % fijn zilver en 7,5 % koper. Het symbool hiervoor is een ovalen stempel waarin het getal 925 vermeld is.

Wired gold short

Verguld zilver

Verguld zilver: deze juwelen hebben als basis Sterling zilver en hierover ligt een goudlaag van 18 karaat. De dikte van deze laag kan verschillen. Wij kiezen er bij Billy Rose voor om te werken met een dikke en dus duurzame laag waardoor je juwelen vrij lange tijd hun kleur kunnen behouden. Hebben ze na verloop van tijd toch wat kleurverlies, dan kan je contact met ons opnemen en er een nieuwe verguldingslaag laten over leggen. De prijs is afhankelijk van de grootte en het gewicht van het juweel.
Let wel, we doen dit enkel met juwelen afkomstig uit ons atelier.

“We kiezen er bij Billy Rose voor om te werken met duurzame, maar tegelijk ook betaalbare materialen. ”

Golden wave

Verguld Messing

Verguld messing: deze juwelen hebben messing als basis en hierover ligt een goudlaag van 18 karaat. Het voordeel met messing als basis is dat je minder snel verkleuring ziet en dat er gewerkt wordt met een minder dure basis, waardoor de prijs van het juweel lager ligt dan wanneer zilver gebruikt zou worden.
De basis is dus anders, maar we garanderen een lange en duurzame vergulding.

Coins Nude

Stainless steel

Stainless Steel: je vindt ook hier en daar een juweel in onze collectie gemaakt in Stainless steel. Dit is een legering gemaakt van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Het grootste gedeelte bestaat uit ijzer. Het laagje chroom beschermt het ijzer tegen verkleuring en oxidatie. Er zit ook een heel laag percentage aan nikkel in, maar dit is zo laag dat je er vrijwel geen allergische reactie van kan krijgen, want Stainless steel staat net bekend als zijnde hypoallergeen. Dit materiaal is heel kleurvast, dus goudkleurige juwelen houden hun gouden kleur vrij lang wat voor ons het grootste voordeel is om met dit materiaal te werken.

Bijwerken van …
  • Geen producten in de winkelwagen.